Навіть у здорового чоловіка можуть періодично виникати проблеми з ерекцією. Причини бувають різні — від невеличкого стресу до серйозних фізіологічних проблем. Щоб знайти правильне рішення, чому виникає слабка ерекція, необхідно насамперед розібратися у першопричині. Тільки розібравши проблему на складові, можна знайти оптимальний варіант рішення.

Еректильна дисфункція та імпотенція: у чому відмінність?

При частому порушенні ерекції необхідно звернутися до фахівця. Проблемами даного характеру займаються лікарі таких спеціалізацій, як урологи, андрологи, сексологи (якщо проблема не носить фізіологічний характер). Найчастіше лікарі ставлять діагноз еректильна дисфункція чи імпотенція. Сьогодні ці два терміни активно використовують і в медицині, і у побуті. Іноді вони виступають як синоніми, часом – як різні діагнози. Але з медичної точки зору терміни еректильна дисфункція та імпотенція характеризують різні захворювання.


Довгий час діагноз «імпотенція» озвучували всім чоловікам зі скаргами на зниження тривалості ерекції. До цієї категорії входили пацієнти, у яких ерекція зберігалася, але для повноцінного статевого акту вона була не інтенсивною. В результаті досліджень з'ясували ще один момент, що значно більше таких чоловіків, які мають слабку ерекцію, ніж з повною її відсутністю. Це спричинило введення нового терміну — «еректильна дисфункція» (це поняття означає розлади різного характеру еректильної функції). Якщо бути більш точними, термін означає патологічний стан, який сприяє зниженню тривалості та якості ерекції. При цьому статевий акт залишається можливим, але не так часто або лише у конкретних позах.

Своєчасні профілактика та лікування еректильної дисфункції дозволять уникнути переродження еректильної дисфункції на імпотенцію. Термін «impotentia» з лат. позначає «слабкість», повна відсутність ерекції (крайній ступінь порушення еректильної функції). Тобто, прямі ознаки імпотенції — коли статевий акт неможливий за жодних умов! Лікування імпотенції вимагатиме більш тривалого та дорогого процесу, ніж профілактика та лікування еректильної дисфункції. Тому фахівці рекомендують вчасно звертатися за допомогою і вирішувати проблему на її початковій стадії.

Еректильна дисфункція: прояви, причини, лікування

Оскільки еректильна дисфункція — ширше поняття, ніж імпотенція, її проявами можуть бути:

  • зниження сексуального потягу;
  • зменшення частоти та якості нічних, ранкових спонтанних ерекцій;
  • передчасне сім'явиверження (найрідкіший симптом захворювання).

Багато хто впевнений, що з віком неминуча еректильна дисфункція. Але існує ймовірність, що вона розвивається внаслідок певних захворювань. Дослідження показують, що у 85% чоловіків ця проблема виникає через незадовільний фізичний стан, наприклад: хвороби передміхурової залози, артеріальну гіпертензію, цукровий діабет, травми спинного мозку, алкоголь, куріння, депресії, побічну дію лікарських препаратів.


У будь-якому випадку ця недуга добре піддається лікуванню, особливо на ранніх стадіях. Але вирішення проблеми утруднює небажання чоловіків звертатися до фахівців. Дехто думає, що еректильна дисфункція невиліковна, але це зовсім не так! У 97% випадків проблема порушення ерекції вирішувана! Новим та перспективним методом боротьби з еректильною дисфункцією є спосіб стимуляції у статевому члені утворення нових кровоносних судин із застосуванням магнітофотобаротерапії. Але цей метод вимагатиме значних фінансових витрат, а також підійте не кожному.

Найбільш безпечним способом позбутися еректильної дисфункції фахівці називають фітотерапію із застосуванням натуральних цілющих засобів, які мають природний склад, перевірений десятиліттями. Одним з таких продуктів є натуральні краплі «Еростерон», що сприяють покращенню нормалізації еректильної функції, відновленню потенції та підвищенню статевої витривалості, сексуальному бажанню та лібідо. Краплі «Еростерон» безпечні та ефективні для чоловіків різного віку, оскільки природним чином сприяють нормалізації кровообігу в органах малого тазу та виробленні тестостерону, підвищенню якості чоловічого здоров'я, посиленню сексуальної активності та покращенню сперматогенезу. До складу крапель включені слідуючі натуральні компоненти: екстракт трибулус (якорці, що стеляться), гуарановий екстракт, вода дистильована, сік сливи, L-аргінін.


Краплі «Еростерон», купити які рекомендовано на офіційному сайті виробника, щоб уникнути підробок, є джерелом біологічно активних речовин та додатковим джерелом амінокислот, що сприяють поліпшенню кровообігу та підтримці судинної системи, нормалізації функціонування сечостатевої системи, покращенню якості життя та психоемоційного стану чоловіка. Прийом даного продукту показав хороші результати при еректильній дисфункції, зниженні лібідо, імпотенції, погіршенні оргазмічних відчуттів та гормонального фону у чоловіків, погіршенні якості сперми, зменшенні фізичної витривалості.

Для посилення ефекту при боротьбі з еректильною дисфункцією рекомендуємо купити комплекс «Еростерон» + «Аденощит», що дозволить значно поправити чоловіче здоров'я, що похитнулося!